KOMU JE VSEBINA NAMENJENA

Abdomen je latinski izraz za trebuh. Torej kot samo ime spletne strani pove, je stran namenjena zdravstenim stanjen in boleznim, ki izvirajo v trebuhu. Stran je živa, kar pomeni, da se bo vsebina strani sproti dopolnjevala in dograjevala.

Mišljena ni kot učbenik, še manj pa kot nadomestilo za zdravniški pregled. Namen strani je določene bolezni in zdravljenje le-teh obrazložiti tako, da bodo razumljive širši javnosti. Služi naj kot pripomoček-kompas v vse večji poplavi informacij.

Trudili smo se pogoste težave razložiti na čimbolj razumljiv in enostaven način. Pogosto so uporabljene prispodobe, katerih namen je bolezenjska stanja približati ljudem. 

Zakaj je nastala

Vsakodnevno se na delovnem mestu srečujem z ljudmi, ki imajo bolečine v žlički, bolečine v želodcu, bolečine v spodnjem delu trebuha, opažajo kri na blatu, peče jih zadnjična odprtina, na zadnjični odprtini opažajo moteč bulo, v dimljah so si zatipali bulo, itd itd...

Številne težave, ki so pogosto za zdravnika zlahka opredeljive. Postavimo diagnozo, na hitro obrazložimo zdravljenje (naj bo to operacija ali zdravljenje z zdravili oziroma mazili) in bolnika pospremimo iz ambulante.
Redko kdaj se zavedamo, da če je zdravniku stvar jasna še ne pomeni, da je jasna tudi bolniku.

Skoraj vedno je tako, da je časa, ki ga imamo za natančno in razumljivo razložitev narave bolezni in načine zdravljenja, bistveno premalo. Pogosto se zgodi, da bolniki zaradi samega strahu pred zdravnikom in zdravstveno ustanovo, preprosto pozabijo vprašati tisto kar jih zanima. Neredko povedo, da so po odhodu iz ambulante preprosto pozabili na tisto, kar jim je bilo povedano.
 

Kaj je namem

Videnje in poslanstvo strani je, da ljudem predstavimo različne načine zdravljenja določenih bolezni oziroma stanj.
 
Opažamo tudi, da predvsem težave z zadnjikom (anusom) še vedno predstavljajo neke vrste "tabu temo". Ljudi je sram k zdravniku in si pogosto sami diagnosticirajo hemeroid.
Pomembno se je zavedati, da ni vsaka "stvar", ki "štrli" iz analne odprtine hemeroid!
Pomembno je tudi vedeti, da  v osnovi hemeroid ne boli! Zelo pomembno je tudi, da se zavedamo, da se lahko za samodiagnosticiranim hemeroidom skriva rak!
 
Namreč ni vsaka operacija kile primerna za vsakega.
 
Na spletni strani vam omogočamo tudi neposredni kontakt z zdravnikom preko priložene povezave. Na vaša pisna vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.
izdelava spletnih strani: ETREND